Steffest Digitale Pulptuur

Barcamp Antwerpen 5

Dat ik barcamp een fantastisch concept vind, dat mag geweten zijn.

Zaterdag was de vijfde "Antwerpen" editie alweer.
Fijn te zien dat zo'n los gegeven zichzelf ook vernieuwt: ook al was het de 5de editie in Antwerpen en de tigste in Vlaanderen, toch bereikte het veel nieuwe mensen wat resulteert in veel nieuwe invalshoeken die (gelukkig) niet altijd geeky/techy zijn.

Fijn: nog steeds gepassioneerde mensen die iets uit het hart komen vertellen. Dat werkt.

Zoals steeds moet je meer sessies missen dan dat je kunt volgen. Gelukkig werden alle presentaties opgenomen (waarvoor Nokia een paar N8's leverde - naais) en zullen via http://www.barcamp.be/bca5 beschikbaar worden gesteld.

Goed zo, want al zag ik interessante en amusante presentaties zoals de trip in online memory lane van @mvissers en de analoge fotografie passie van @bunker - ik hoop achteraf toch nog een paar sessies in te kunnen halen op video.

264570953Voor mezelf is zo'n dag altijd een goede "deadline" om iets in elkaar te knutselen.
Meestal moet dat de avond ervoor dan nog gebeuren en deze keer was geen uitzondering.
Ik maakte een dinkie dat ik grootmoedig "robopet" noemde ter illustratie wat voor leuke kruisbestuivingen je kunt krijgen als je webinterfaces aan hardware koppelt.
Ook al had ik alle losse componenten afzonderlijk al wel eens gemaakt, het blijft toch altijd spannend of de theorie op zo'n korte tijd ook naar een praktische demo omgezet kan worden.
Wat klungelige wifi problemen buiten beschouwing gelaten, werkte het gelukkige wel: Ik had een "robotpet"-ding dat kan rijden en je op allerlei manier kon besturen (zoals via een wiimote) , dat video streaming doet, dat zelf zijn weg een beetje zoekt en dat wat media toeters en bellen heeft zoals text-to-speech.
Leuke demo - ik denk dat ik het robotje nog even in elkaar geplakt houd. Met al die RFID tags die hier in huis onder matten en vloeren zijn verstopt kan het ding al redelijk goed zijn weg vinden.
Mijn hoofdprobleem momenteel is de batterijduur. Ingenieus meesterbrein @kodel vertelde me dat ik Lipo batterijen nodig had, dus die moet ik eens in huis halen.
Dat robot-verhaal dat zou wel eens een blijver kunnen worden!

En als ik anderen kan overtuigen dat het belangrijk is om niet alles altijd even serieus te nemen dan is mijn missie al geslaagd :-)

Kzalt videooke posten als het er is. De foto hierboven is van Davy
 
Tom merkte op dat ik eigenlijk altijd over hetzelfde spreek op zo'n barcamp: leuke dingen doen met http interfaces, en dat klopt : -)
Http is immers de perfecte command line interface voor mij, een soort digitale ducttape - als het ware. Misschien moet ik dat Relocally ding ook eens wat meer vorm geven, want dat was ook hier weer bij de robot 1 van de basistenen.

Ja ja, Het was een goeike, diene #BCA5
@topanga doet dat goed hè ... er steekt veel werk in en ze was aan het twijfelen of ze wel aan een #bca6 ging beginnen. Hopelijk geven de vele positieve reacties haar een duwtje in de rug.

Met dank aan de sponsers, want het ontbrak aan niets.
Burooz voor de locatie, Stad Antwerpen voor de broodkes en co, Medemerkers voor de (eigengemaakte) soep, Krimson voor het drinken, @cverbelen voor de GingerLoveTea, ...
vergeet ik er een paar? Verschoning

Tech45 was ter plaatse om hun (zeer aan te raden) wekelijks podcast op te nemen. Ik werd ook even voor de micro geduwd - linkje volgt.

 

Tags: in 't Nederlands, Lifelog, TinkeringGeef je reactie (0)