Steffest Digitale Pulptuur

Commentaar toevoegen
Je reactie
Je naam
Url (van je website of blog of ....)
Antispam
Om zeker te zijn dat je geen Spam-robot bent, moet je even de volgende vraag beantwoorden:
Hoeveel voeten heeft een mens?

Geef je commentaar op:
Mediaweb
Vanmiddag "tussen de soep en de pattatten" op Stubru: de Sample Minds - over het gebruik van samples en ander plagiaat in de muziek.
Wordt wel gesmaakt ... is trouwens iets wat mij wel meer bezighoudt: hoe bepaalde nummers steeds opnieuw gerecycleerd worden en wat nu eigenlijk "de originele versie" is van een nummer.
Stubru zet zijn programma's ook bijna altijd online als podcast - wat natuurlijk helemaal geen podcast is omdat het gewoon een gearchiveerd radio programma is, maar goed - het resultaat is hetzelfde en erg comfortabel: Nu kan iedereen zelf nog eens horen dat Bonham de beste drummer ter wereld was.

Beluister zeker ook deze fantastische mashup van the groggyjava show: Bonham vs. Bono.
BonoVersusBonham.mp3
Meer mashups op mashuptown.com.
(Heb ik toch nog iets leuks ontdekt dankzij Curry)

Heel het radiogebeuren wordt tegenwoordig online gearchiveerd, maar wat lopen ze in Nederland toch weer hard: Daar archiveren ze ook gewoon al hun openbare tv-uitzendingen. Wauw handig: Uitzending gemist - geen probleem - gewoon online kijken!

Bij de Vlaamse openbare omroep staat nog doodleuk te lezen dat ze "Helaas niet over de middelen beschikken om volledige programma's aan te bieden via internet."
Onzin natuurlijk - Ze doen het wel voor radio - das net hetzelfde. alleen zullen ze wat meer budget voor de bandbreedte moeten uittrekken.