Steffest Digitale Pulptuur

Commentaar toevoegen
Je reactie
Je naam
Url (van je website of blog of ....)
Antispam
Om zeker te zijn dat je geen Spam-robot bent, moet je even de volgende vraag beantwoorden:
Hoeveel voeten heeft een mens?

Geef je commentaar op:
NZB player
Nu dacht ik toch echt dat ik het downloaden van bestanden, en van films/TV series in het bijzonder al een tijdje tot het uiterste had geoptimaliseerd. Mijn Giganews - Newzbin - Grabit combo leek onverslaanbaar. En dat is het nog steeds, maar speciaal voor video bestanden ontdekte ik plots NZBplayer.
Rare naam, want .nzb bestanden zijn niet meer dan een lijst met onderdelen van een reeks bestanden die op usenet rondzwerven.
Downloaden via usenet gaat (via een goede usenet server zoals Giganews) razendsnel, enkel gelimiteerd door de snelheid van je internetverbinding. Maar omdat het dikwijls erg grote bestanden zijn, duurt het toch zo'n 5 minuten voor een TV aflevering, en zo'n 8 minuten voor een Xvid film voordat het bestand binnen is en je kan beginnen kijken.
Niet meer met NZBplayer: dat streamt namelijk de video terwijl je het via usenet aan het downloaden bent. Klikken op een .nzb bestand, en een paar seconden later start de film in prima kwaliteit.
Verbazend!
Vooruitspoelen gaat natuurlijk niet, en afspelen doe je best via de meegeleverde VLC speler omdat die goed onvolledige bestanden kan afspelen.
Soms gaat het mis bij films die over 2 bestanden zijn verspreid omdat dan soms de 2de helft eerst wordt afgespeeld, maar met de ingebouwde NZB editor valt dat snel te fixen.
Al met al een mooi stukje software voor mensen die veel TV series of films downloaden via de binary nieuwsgroepen, ik denk niet dat er een manier is om NOG sneller je dosis up-to-date TV series binnen te sleuren.