Steffest Digitale Pulptuur

lijntjes en reacties

a picture called mobilefrustration.jpg (click to enlarge) @11/21/2008 9:23:38 PM

Vandaag de meeste frustrerende internet ervaring sinds tijden gehad.
Het begon met het plan om Spore eens op mijn mobiele telefoon uit te proberen.
Ik speel eigenlijk enkel Second Life op mijn telefoon, maar was toch eens benieuwd.
Normaal is dat even met de gsm surfen naar de site, .cab of .jar bestand downloaden, installeren en klaar.

Bij Mobile Spore viel dat wat tegen; blijkbaar hebben de telefoon operatoren zich er ergens tussengewrongen zodat je via hun portal moet gaan om het te downloaden.
Je leest er dingen als "Binnenkort zullen alle games van EA Mobile ook voor klanten van Orange beschikbaar zijn." en "Om de game te downloaden, druk op de live! toets van je telefoon"
Euhm ... mijn telefoon heeft helemaal geen live! toets en waarom zou het van een bepaalde operator afhangen welk bestand je kunt donwloaden?
Stel dat je ergens zou lezen "binnenkort is de website www.youtube.com ook met Scarlet ADSL te bezoeken" - zeer bizar toch ?

Ik gebruik de 3G datadiensten van proximus en ik kan me ergens wel inbeelden dat het goedkoper voor hen is om het via hun eigen portal/netwerk aan te bieden, dus ik geef nog niet op en zet  door.
hmm ... wat zou de URL zijn van hun portal? Zou handig zijn als ze er een linkje bijzetten, nietwaar.
Even gokken en naar live.proximus.be surfen - nee dat is gewoon de infosite. Ik lees dat ik vanalles op hun portal kan doen, maar HOE ik dat zou moeten doen .. geen spoor.
Zo'n website weet met wat voor broswer ik surf, weet dus dat het een mobile browser is en kan we dan evengoed naar de mobile website sturen, niet ?
Dan lees ik "Voor de games kun je ook een gratis SMS sturen met het keyword naar 2130"
Uhm OK .... wil ik ook wel doen, maar WAT is het KEYWORD ?
Weer een gokje en "SPORE" gestuurd. fout. "SPORE ORIGIN" ook fout.
Na 2 minuten peddelen valt mijn oog toevallig op een banner die me verteld dat de code "GAME SPORE" is.

Ha - en ik krijg een SMS terug met een URL. Klikken !
Boem - error - verkeerde URL !
AAAARGGGHH !!! Inmiddels ben ik dus al 10 minuten bezig, heb 3 SMS-jes verstuurd en 3 SMSjes ontvangen en sta ik nog altijd nergens!
Wat is er nu moeilijk aan een downloadlink leggen naar een bestand ?
Bon - ik bijt me vast en klik driftig verder. Ik vind de pagina van Spore Origins met een bestelknopje - aha - hoopgevend ... NOT!
Dat knopje brengt me op een pagina waar ik mijn GSM nummer moet invullen om de link naar de download te ontvangen. Huh ?

Beste proximus, Ik zal het nog even samenvatten: Ik surf met mijn GSM op uw website en daar vraagt u mij om een SMS te sturen of mijn GSM nummer in te vullen zodat u mij een SMS terug kunt sturen met daarin de link naar een andere pagina op diezelfde website ???
Ik weet het niet hoor, maar die aap die dat bedacht heeft kunt u beter laten afvloeien.
En het is niet omdat u mijn gsm nummer niet heeft: dat hebt u namelijk zelf aan mij gegeven toen ik klant bij u werd. U weet ook precies met welke simkaart ik nu aan het surfen ben (Ah ja - dat staat op mijn factuur)
En het is niet omdat u mij wilt laten betalen via een SMS want het betreft hier een gratis sms om een gratis proefversie te downloaden.
En dan de finale: Ook die link die in die terugkerende SMS staat is verkeerd !!!
Werkt niet !!!
Page not found !!!

Komaan gasten ... een beetje serieus blijven hé.

Dat bestand heb ik ondertussen via aan andere website die het wel gewoon als download aanbiedt.
Die andere website heeft mijn centen en mijn klantenbinding. Proficiat!

Ik zie nog net een banner:


tegen beter weten in stuur ik ook dat SMSje nog ... linkje naar vflive.proximus.be terug ... werkt niet hé mensen !

Het duidt wel aan in welke uiterst droeve staat het mobiele web in Belgie zich bevindt en waarom het maar niet van de grond komt.
Welke mens zou hier nu niet op afknappen en het mobiele web afdoen als iets wat nog in de kinderschoenen staat.
Waarom zitten die operatoren overal met hun neus tussen?
Ik betaal gewoon voor de dataverbinding - maar ik overigens zeer tevreden over ben - maar alsjeblief zeg, blijf bij je core-business als telecom provider en blijf met je poten van de content af: jullie mobile portal ZUIGT APENBALLEN !

Spelers zoals Apple moeten toch in hun broek doen van het lachen!
Dan snap ik immers waarom hun App Store zoveel succes heeft: dat werkt tenminste zoals het moet (waarschijnlijk omdat de operatoren er niet met hun tengels tussen zitten)

Zucht ... zoveel potentie ... en zoveel gepruts ...
Jammer, want het always on mobiele web was voor mij een even grote stap voorwaarts dan de stap van dial-up naar breedband: het maakt het internet plots zoveel bruikbaarder !
Tenminste ... zolang je wegblijft van de operatoren sites ...

 

 Wat een rare dingen allemaal in blogland.
Wim ziet iets en schrijft erover - dat is bloggen he: citizen journalism.
Onderwerp van zijn blog - ene Chantal De Smedt op I Love Techno die (naar verluid) een wit poeder aan het snuiven was.
Tja - of je zo iets moet bloggen of niet - dat laat ik even in het midden maar de kat was wel uit de zak en het werd al snel opgepikt door een hoop andere blogs en nieuwssites. (en of je als nieuwssite een blogverhaal moet oppikken zonder zelfs een linkje te leggen ... ik denk het niet he)

Deze afbeelding in een nieuw scherm openen Mevrouw Chantal De Smedt kon daar blijkbaar niet echt mee lachen - waarschijnlijk omdat een google op haar naam of een nieuws.be search momenteel juist die berichten naar boven haalt -  en koos de zeer bizarre strategie om Wim te vragen/eisen zijn blogpost te verwijderen.
Wim plooide maar zo'n dingen werken op bloggers als een viral op Maarten Schenk: Daar moet over geschreven worden.
Alsook door de heer Clopin - die een zeer beleefd postje spendeerde aan het voorval.
En jawel - ook hij kreeg een minder vriendelijke email van Mevrouw Chantal: "Post neerhalen of verdere stappen"
Raar hoor - dat is zoals een scheet laten en dan tegen iedereen die je tegenkomt zeggen "Die scheet van een kwartier geleden, dat was ik niet hoor !!!! Nee echt IK WAS DAT NIET !!!"
Zeer effectief. (euhm ... not)
En uiteraard moet daarover geschreven worden he :-)
Het komt dikwijls voor: het groeiende proces - de ketting van actie en reactie - is dikwijls veel interessanter om te volgen dan het feit dat de ketting in gang steekt.
Alsof het iemand een snuif kan schelen wat mevrouw Chantal in de VIP ruimte allemaal uitsteekt - maar emails sturen naar bloggers met dreigementen om hun posts te verwijderen ... voor ze het weet schrijft GDB er een zeikpost over en dat ben je helemaa klaar ...

Maar waarom Wim nu vindt dat hij zich moet excuseren ontgaat me een beetje - ach ja - zoals een zeer wijze vrouw ooit zei: We doen wat we doen.

P.S. ik zou graag credits geven voor de bovenste afbeelding, maar weet niet wie hem gemaakt heeft ... (maar wel funny :-) ) ik zag hem bij @polskaya

Tags: Blogging, in 't Nederlands, Lifelog, PulpGeef je reactie (4)