Steffest Digitale Pulptuur

Commentaar toevoegen
Je reactie
Je naam
Url (van je website of blog of ....)
Antispam
Om zeker te zijn dat je geen Spam-robot bent, moet je even de volgende vraag beantwoorden:
Wat is het kleinst? Olifant, mens, kip, konijn, mier

Geef je commentaar op:
De 2 gezichten van MS
Microsoft lanceerde gisteren de beta van hun nieuwe online music Store.
Met natuurlijk een nieuwe versie van hun Digital Rights Management systeem, dat ze erg toepasselijk -Janus- hebben genoemd.

Janus was immers de romeinse god van de -deuren- oftwel van alle beginnen en de eindes, voorgesteld als ene hoofd aan weerskanten een gezicht en daarom later ook veel gebruikt als teken van dubbelzijdigheid.

Past natuurlijk prima bij Microsoft, die op wel meer gebieden 2 gezichten toont: aan de ene kant zetten een mooie en gemakkelijke service op en langst de andere kant proberen ze die service natuurljk zoveel mogelijk te misbruiken om hun al erg grote MS-voet tussen nog meer deuren te wringen, koste wat het kost.

Mijn persoonlijke mening is dat je wel gek zou zijn om je geld te geven aan muziek waar dat je dan vanalles niet mee mag en kan doen, maar soit, de miljoenen idioten die iTunes gebruiken, waarmee je de songs enkel op je veel te dure iPod kunt afspelen tonen duidelijk aan dat er blijkbaar toch een markt voor is en ongetwijfelt zal MS hoer ook wel voet aan de grond krijgen.

Mijn keuze voor online muziek is al lang geleden gemaakt, en het heeft niets met Microsoft of apple te maken. Musicmatch rules !!!