Steffest Digitale Pulptuur

Reacties
Toen ik onze vaatwas van 15 jaar twee jaar geleden liet vernieuwen, zei de verkoper onmiddellijk: "Maar deze machine zal geen 15 jaar meegaan hoor, wees zelfs blij als het toestel het 10 jaar uit houdt."
Patrick Keysabyl - 11/01/2011 11:39:45


Commentaar toevoegen
Je reactie
Je naam
Url (van je website of blog of ....)
Antispam
Om zeker te zijn dat je geen Spam-robot bent, moet je even de volgende vraag beantwoorden:
De eerste letter van het woord 'blub' is ...

Geef je commentaar op:
Onbreekbare logica, maar toch kapot

Deze afbeelding in een nieuw scherm openen Ruim 2 jaar geleden schreef ik een blogpost over mijn schuurmachine dat de geest gaf.
Eigenlijk kan zo'n ding niet kapot, want de wetten van (electro)magnetisme zijn doorgaans vrij sterk en meer dan een electromotor is zo'n schuurding niet.
Inderdaad - na wat gefrunnik heb ik er sindsdien nog een half huis mee afgeschuurd.

Tot vanmiddag: Tijdens een schuursessie zei het ding plots PRRRPPPRRRPPPTTRRRRR en toen helemaal niks meer.
Onbreekbare logica, dacht ik weer.
Hup alle 835 schroeven er weer uit, ding open en al snel het euvel gevonden: door de trillingen was er een draadje losgekomen.
Draadje terug vast en hopla: het ding deed het weer.
Tis te zeggen: hij doet het nog steeds, maar dat PRRRPPPRRRPPPTTRRRRR verandert af en toe in RUTUPRRRTKTKKTPRRR.
Niet goed ...

Na wat onderzoek blijkt dat het plastic omhulsel dat de as van de motor op zijn plaats moet houden al die jaren van stof en wrijving niet goed doorstaan heeft.
Het is half weggevreten waardoor de as van de motor soms wat scheef loopt, waardoor het plastic nog sneller weggevreten wordt.

Dus: het ding werkt nog wel maar het is niet meer veilig te gebruiken: na een paar seconden RUTUPRRRTKTKKTPRRR dwarelt de geur van verbrand plastic je tegenmoet.
Jammer: De onbreekbare logica van de electromotor loopt vast op de goedkope verpakking die precies niet gemaakt is om heel lang mee te gaan ...

Een nief en een beter - zoals ze zeggen - alhoewel ... ik heb de indruk dat de meeste "powertools" tegenwoordig van mindere kwaliteit zijn dan pakweg 15 jaar geleden. - Ik verwed er mijn schuurmachine om dat die nieuwe die ik morgen ga halen geen 15 jaar mee zal gaan.