Steffest Digitale Pulptuur

Barcamp Antwerpen 2010 - Het Masterplan

Barcamps - nog steeds mijn favoriete (un)conferentievorm: Iedereen kan iets komen vertellen over een onderwerp naar keuze en iedereen werkt mee om de dag te laten slagen - en supergeslaagd dat was ie! Meer daarover in een aparte post.

Barcamp voor mij is synoniem aan een extra stimulans om eindelijk eens mijn Vage Visies in een concreet project te gieten. Meestal resulteert dat in een slapeloze nacht ervoor om alles "presentabel" te krijgen.

Mijn presentatie op Barcamp Antwerpen 2010 ging deze keer over "Het masterplan" - een overkoepelend project om al je apparaten aan een gezamenlijke webinterface te koppelen zodat je alles vanaf eender waar kunt bedienen.
Dat project is binnenkort op www.relocally.com terug te vinden.
Het is nog een beetje abstract en om het wat te visualiseren toonde ik de stand van zaken van mijn "tweetshirt V2 in wording".
1 van de concepten van relocally is het "remote screen" : Er zijn een hoop schermen in je huis en relocally wil een soort hub vormen zodat je al die schermen ook kunt aansturen vanop 1 punt. Een video naar je TV, een reeks foto's naar je picture frame, een recept naar het scherm in de keuken of ... een beeld naar je T-shirt - meer bepaald je tweetshirt.
Versie 2 zou een tamelijk groot e-textile scherm moeten worden bestaande uit 256 kleuren leds - Momenteel heb ik 1 paneeltje van 64 leds klaar.
Hieronder een kortĀ  videootje van hoe het eruit ziet.

Hieronder vind je nog de slides van mijn presentatie - zoals gewoonlijk zeggen ze niet veel zonder de uitleg.
Klikken om verder te gaan, in de linker onderhoek klikken om terug te gaan.Update: Nog wat foto's.

4413435522_27cb7a4b4c_o
Natuurlijk kwam Murphy weer langs en werkte het display amper tijdens de presentatie - snel wat on-the-fly herstellingswerken om het te fixen.
De foto is van Marco Frissen


me_tweetshirt125
Hier ben ik het vurig aan het uitleggen en zie je hoe het shirt er in daglicht uitziet.
De foto is van SaraVDV

Tags: Arduino, in 't Nederlands, Tinkering, TweetshirtGeef je reactie (0)