Steffest Digitale Pulptuur

Barcamp Antwerpen

Dit weekend was het Barcamp Antwerpen.
Een grote groep enthousiaste geeks komen er samen om hun kennis en passie te delen.
Ook dit keer zinderde de lucht van creativiteit,
Toffe mensen allemaal die de meest uitlopende onderwerpen kwamen voorstellen gaande van zeer technische sessies rond webservices tot ontspannende dans-initiatie.
Je hoofd gaat een beetje zoemen op den duur van zoveel input op korte tijd maar je komt er steeds stuiterend van motivatie van terug.
Teveel indrukken om op te noemen maar ik pik er toch een paar uit.
De sessie rond Google-adSense tips van Beate vond ik zeer interessant, geweldig hoeveel expertise zij op dat gebied in huis heeft. Bert Goethals heeft mij kunnen overtuigen met zijn charmante uitleg om toch eens een projectje in Ruby on rails te doen - lijkt me wel een framework waarin ik mij thuis voel.
Kodel kwam vertellen over zijn RC Airplane autopilot project - WAUW - erg knap - ik ben stiekem stikjaloers op de kennis die daar allemaal rondspookt in zijn hoofd.
Doordat er meerdere presentaties tegelijkertijd doorgaan is het altijd een hartverscheurend kiezen.
Ik vond het vooral jammer dat ik @emich zijn uitleg over zijn mobiele GPS toepassing moest missen. Zijn D.I.Y-attitude is volledig in lijn met mijn eigen drijfveer en eigenlijk had ik zijn presentatie gewoon MOETEN zien. Stom van mij.
Gelukkig werd er druk getwitterd, gefotografeerd en gevideod, dus ik hoop dat ik achteraf nog wat kan inhalen.

Verfrissend aan deze barcamp was dat er veel nieuwe gezichten waren, leuk om jullie te leren kennen. (Al heb ik zoals steeds achteraf spijt dat ik niet met MEER mensen een babbeltje heb gedaan)

Deze afbeelding in een nieuw scherm openen Ikzelf gaf een presentatie over hoe ik de Arduino ga inschakelen om een volgende versie van mijn tweetshirt te maken.
Fijn om zoveel positieve reacties te krijgen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet enorm leuk is om tweets zoals deze te lezen.
De slides van mijn presentatie vind je alvast hieronder (sorry, niet op slideshare omdat de presentatie in Flash is gemaakt en slideshare daar niets mee kan aanvangen)
De slides op zich zeggen niet veel. In de komende dagen/weken zal ik ook de broncode en de filmpjes van de Arduino demo's publiceren. (De foto is gemaakt door m'ken)

Een dikke merci aan alle mensen die dit weer mogelijk hebben gemaakt, ook aan de sponsors, Nucleus, Nespresso (wat werkelijk echt lekkere koffie is), The parkinglot, Devia, 10to1, Chocolateque. Een speciale dank aan @jakkepoes voor de overheerlijke brownies waarvan ik er onfatsoenlijk veel naar binnen heb gewerkt en uiteraard een SUPER dikke merci aan de onvermoeibare wervelwind die Barcamp Antwerpen dit keer uit de grond heeft gestampt: Topanga oftwel Anne Verberckmoes.

 

Tags: Arduino, Blogging, in 't Nederlands, LifelogGeef je reactie (2)