Steffest Digitale Pulptuur

Expertisme for the masses

a picture called tv-broken.jpg (click to enlarge) Af en toe word ik eraan herinnerd waarom ik internet ook alweer zo fantastisch vind, met name als het praktische nut ervan weer eens wordt bewezen.
Eergisterenavond tijdens het avonduitblazen plotseling - floeps- geen beeld meer op de TV.
Lastig, want iedereen beweerd altijd dat de TV zijn avonden niet beheerst, maar wacht maar eens tot ie het plotseling niet meer doet.
Ik weet niet veel van electronica, maaar vind het al vanaf mijn kleuterdagen fantastisch om dingen open te schroeven om wat met de electronische ingewanden te prutsen. (Die manier van doktertje spelen vond ik veel interessanter dan met meisjes - waarschijnlijk 1 van de eigenschappen van een geek  )

Even zoeken op het alwetende net en met de schroevendraaier en de voltmeter in de hand word ik door een erg uitgebreide repairguide langst alle valkuilen van de tv-techniek geloodst.
En voorwaar: we hebben weer beeld !
(De beeldgeometrie is wel ver heen, maar soit ...)

Een programma overlaatst op diezelfde TV handelde hierover: Tradionele "kennis"-beroepen zoals advocaat en doktor hebben qua standing zwaar te lijden onder het internet. Iedereen kan zich immers gemakkelijk verdiepen in de meest uiteenlopende onderwerpen, waardoor je al goed beslagen naar die doktor of advocaat kunt stappen.
Zulke beroepen worden meer meer louter uitvoerend ipv beslissend.
Een mooie zaak - leve de autodidactie Geef je reactie (3)